ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330697)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:14 PM

Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
 



Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bu püreyi başka şekilde de kullanabilirsiniz : Top kabakların içini dolma yapar gibi oyun. Tuzlu suda haşlayın. İçlerine, eşit miktarda bu püreden doldurun. Üzerine eski kaşar veya Mihaliç Peyniri rendeleyin. Fırında kızarana kadar pişirin ve servis yapın.

içindekiler
  • Yarım kilo ayıklanmış brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyükçe kuru soğan
  • Yarım kilo kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patates
  • Toz muskat (küçük hindistan cevizi)
  • Tuz, karabiber
  • 60 gr tereyağı
  • Süt
hazırlanışı
  • Brüksel lahanalarını 5 dakika haşlayın ve süzdürün.
  • Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve kuru soğanı koyun, yumuşayana kadar pişirin.
  • Üzerine brüksel lahanalarını, patatesleri koyun. Yarım litre kaynar su dökün; tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.
  • Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar (30 dakika civarında) pişirin.
  • Yumuşayan sebzelerin kalan suyunu süzdürün ve püre aleti yardımıyla püresini çıkartın.
  • Tekrar tencereye alın. İçine tereyağını ekleyin. Kıvamını ayarlamak için bir miktar süt ekleyin.
  • Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.