Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 04:14 PM |
Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Aperatifler - Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
Brüksel Lahanalı Patates Püresi Tarifi Ve Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Bu püreyi başka şekilde de kullanabilirsiniz : Top kabakların içini dolma yapar gibi oyun. Tuzlu suda haşlayın. İçlerine, eşit miktarda bu püreden doldurun. Üzerine eski kaşar veya Mihaliç Peyniri rendeleyin. Fırında kızarana kadar pişirin ve servis yapın.
içindekiler
- Yarım kilo ayıklanmış brüksel lahanası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyükçe kuru soğan
- Yarım kilo kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış patates
- Toz muskat (küçük hindistan cevizi)
- Tuz, karabiber
- 60 gr tereyağı
- Süt
hazırlanışı
- Brüksel lahanalarını 5 dakika haşlayın ve süzdürün.
- Orta boy bir tencereye sıvı yağı ve kuru soğanı koyun, yumuşayana kadar pişirin.
- Üzerine brüksel lahanalarını, patatesleri koyun. Yarım litre kaynar su dökün; tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.
- Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar (30 dakika civarında) pişirin.
- Yumuşayan sebzelerin kalan suyunu süzdürün ve püre aleti yardımıyla püresini çıkartın.
- Tekrar tencereye alın. İçine tereyağını ekleyin. Kıvamını ayarlamak için bir miktar süt ekleyin.
- Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis yapın.
|