ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri - İspanyol Üsulu Tarçınlı Kuzu Kolu Tarif Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330689)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:40 PM

Et Yemekleri - İspanyol Üsulu Tarçınlı Kuzu Kolu Tarif Yapılışı
 



Et yemekleri - İspanyol Üsulu Tarçınlı Kuzu Kolu tarif yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • 1 kg kuzu kolu (kuş başı doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet Knorr Tavuk Bulyon
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 12 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı badem (kabuksuz ve kabaca doğranmış)
  • 3 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı
  • Tarçın,kimyon ve pul biberleri karıştırın.
  • Baharat karışımını kuşbaşı doğranmış etlerle karıştırın ve 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Sirke,badem,kuş ve kuru üzümü birleştirin ve bir kenara alın.
  • Soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.Ardından baharatlı etleri ilave ederek 2 dakika soteleyin.
  • 3 bardak suda Knorr Tavuk Bulyonu eriterek etlerin üzerine ilave edin ve kısık ateşe alın.
  • Tencerenin ağzı kapalı şekilde 30 dakika pişirin ve ardından sirkeli karışımı ilave ettikten sonra 30 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.