Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 03:40 PM |
Et Yemekleri - İspanyol Üsulu Tarçınlı Kuzu Kolu Tarif Yapılışı
Et yemekleri - İspanyol Üsulu Tarçınlı Kuzu Kolu tarif yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg- 1 kg kuzu kolu (kuş başı doğranmış)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet Knorr Tavuk Bulyon
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm
- 12 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 çorba kaşığı badem (kabuksuz ve kabaca doğranmış)
- 3 su bardağı su
Tarifin Hazırlanışı
- Tarçın,kimyon ve pul biberleri karıştırın.
- Baharat karışımını kuşbaşı doğranmış etlerle karıştırın ve 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Sirke,badem,kuş ve kuru üzümü birleştirin ve bir kenara alın.
- Soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.Ardından baharatlı etleri ilave ederek 2 dakika soteleyin.
- 3 bardak suda Knorr Tavuk Bulyonu eriterek etlerin üzerine ilave edin ve kısık ateşe alın.
- Tencerenin ağzı kapalı şekilde 30 dakika pişirin ve ardından sirkeli karışımı ilave ettikten sonra 30 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun...
|