ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Evde Pratik Döner Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330662)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:45 PM

Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Evde Pratik Döner Tarifi
 



Yemek Tarifleri - Et Yemekleri - Evde Pratik Döner Tarifi
Evde Pratik Döner Tarifi


evde döner nasıl yapılır - kolay döner tarifi - pratik döner - tavada döner

Malzemeler:


800 gr. orta yağlı kıyma,

200 gr. biftek (ince dövülmüş),

tuz,

karabiber,

1 fincan çiçekyağı.


Yapılışı:


Kıyma, tuz, karabiber iyice yoğrulur. Biftekler uzun dilimler halinde kesilir. Dar, uzun tepsiye 7,8 cm. eninde, 20 cm. boyunda olmak üzere bir kat dövülmüş biftek yayılır. Bunun üzerine kıymadan kalınca bir tabaka yapılır, tekrar birkaç dilim biftek konur.


Böyle bir kat biftek, bir kat kıyma koyarak tepside dörtgen biçiminde bir küme meydana getirilir. Tamamlanan işlemden sonra buzdolabının buzluğuna konur, 4-5 saat bırakılır. (Bu şekilde hazırlanan kıyma buzlukta uzun süre kalabilir.)

Donmuş kıyma testere biçimindeki ekmek bıçağıyla bir santim eninde kesilir.


Tavada az kızdırılmış yağ içinde tahta bir spatula ileçevrüerek iki tarafı kızartılır, önceden ısıtılmış tabaklara alınarak, yanları kızartılmış patates, taze biber ya da pilavla süslenerek servis yapılır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.