ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kereviz Tarifi Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330647)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:47 PM

Etli Kereviz Tarifi Tarifi Yapılışı
 



Etli Kereviz Tarifi Tarifi Yapılışı
Etli Kereviz Tarifi - Etli Kereviz Nasıl Yapılır - Etli Kereviz Malzemeleri



Malzemeler

5 adet iri kereviz


500 gr. Kuşbaşı et


1 adet patates


1 adet havuç


2 adet soğan


3 adet domates


3 adet sivribiber


1 yemek kaşığı salça


2 diş sarımsak


yarım demet maydanoz


yarım limon


2 su bardağı sıvıyağ


1 tatlı kaşığı tuz


1 çay kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı pul biber


2 su bardağı et suyu


100 gr. kaşar rendesi

Yapılışı

Kerevizler soyulup ortadan ikiye bölünerek içleri oyulur ,kararmamsı için limonlu suyun içine atılır. İçinden çıkan parçalar,patates ve havuçlar zar büyüklüğünde doğranır .Doğranmış etler iki kaşık yağla kavrulur , suyunu salıp çekince doğranmış olan havuç ve soğan ilave edilir ,ince kıyılmış sarımsaklar, domates ve biberler ilave edilerek bir yemek kaşığı salça ve baharatla tuzu ilave edilir, iki su bardağı su veya et suyu ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kerevizler yağda kızartılır tepsiye dizilir içlerinden çıkan kereviz ile patatesler de kızartılır .Pişen etle birlikte kızartılan kereviz, patates,maydanoz harmanlanarak kerevizlerin içine yerleştirilir. üzerlerine kaşar rendesi serpilir etlerden süzülen salçalı sos tepsiye dökülür bu şekilde fırınlanır kaşar peyniri eriyince fırından çıkartılır maydanoz ,kereviz yaprakları ve domatesle servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.