ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemek Tarifleri ,Çerkes Barbunyası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330635)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:49 PM

Yemek Tarifleri ,Çerkes Barbunyası
 



Yemek Tarifleri ,Çerkes Barbunyası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Çerkes Barbunyası tarifi

için Malzemeler :

• 1 kg barbunya
• 1/2 su bardagi zeytinyagi
• 2 adet sogan
• 1,5 su bardagi su
• 3 adet domates
• 200 gr ceviz
• 2 dilim bayat ekmek içi
• 3 dis sarmisak
• 1 fincan süt
• 1 tatli kasigi tuz
• 1 tatli kasigi seker
• 1 tatli kasigi pul biber
• 3 yemek kasigi sivi yağÇerkes Barbunyası

yemeğinin hazırlanışı:

Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün. Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun.

Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin.

Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin. Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin.

Içine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin. Kalanini barbunyanin üzerine yayin.

Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.