ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri-Kayısılı Et (6 Kişilik) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330625)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 03:51 PM

Et Yemekleri-Kayısılı Et (6 Kişilik)
 



Et Yemekleri-Kayısılı Et (6 Kişilik)
Kayısılı Et (6 Kişilik)



Malzemeler

3 Çorba Kaşığı Margarin

1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et

2 Adet Soğan

2 Diş Sarmısak

1 Çorba Kaşığı Köri

2 Adet Defne Yaprağı

1 Çubuk Tarçın

1,5 Su Bardağı Su

2 Su Bardağı Sıcak Su

100 gr Kuru Kayısı

150 grYağlı Yoğurt

2 Tatlı Kaşığı Nişasta

2 Adet Kırmızı Elma

2 Çorba Kaşığı Limon Suyu

3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz

Tuz , Karabiber



Yemeğin Tarifi

Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.


2 çorba kaşığı margarini tencereye alın.Etleri yağda kavurun.Tuz,karabiber ilave edin.Daha sonra etleri tencereden çıkarın.


Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun.Sarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun.Köri,defne yaprağı,tarçını ekleyin.Etler ile 1,5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin.Kayısıları da tencereye alın.Kayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp,tencereye ekleyin.20 dakika daha pişirin.


Elmaları soymadan incecik dilimleyin.Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp,elmalarla birlikte tencereye ekleyin.10 dakika daha pişirin.Tencereyi ocaktan alın.Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip,servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.