| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 03:57 PM |
Asya Usulü Sebzeli Dana
Asya Usulü Sebzeli Dana
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 300 gr dana eti (but olabilir)
- 4 çorba kaşığı soya sosu
- 6 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 pırasa
- Tuz
- Karabiber
- 100 gr mantar
- 150 gr soya filizi
- 2 havuç
- 1 kırmızı dolmalık biber
- 200 gr pirinç
- Pul biber
- 100 gr dondurulmuş bezelye
hazırlanışı
- Eti temizleyip kuşbaşı doğrayın.
- Soya sosunu 2 çorba kaşığı sıvıyağ, nişasta ve şeker ile karıştırıp karabiberle tatlandırın.
- Kuşbaşı eti, hazırladığınız bu marinatta 30 dakika kadar bekletin.
- Pırasayı yıkayıp halka halka doğrayın.
- Mantarları temizleyip dilimleyin.
- Soya filizlerini yıkayıp suyunu süzün.
- Havucu da yıkayıp soyduktan sonra ince çubuklar şeklinde doğrayın.
- Biberi ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Yıkayıp doğrayın.
- Pirinci tuzlu suda haşlayıp pilavı hazırlayın.
- Etleri marinattan çıkarıp suyunun süzülmesini bekleyin. Ardından yapışmaz tavada kızgın yağda 4-5 dakika kadar kızartın.
- Et kızardıktan sonra sıcak kalması için kapaklı bir tabak veya kaseye alın.
- Marinatı tavaya döküp bir taşım pişirin. Sebze, mantar ve bezelyeyi ilave edip 6-7 dakika kadar pişirin. Eti de ilave edip bir daha ısıtın.
- Pul biber ve pilavla servis yapın.
etiketler
pirinç, havuç, bezelye, soya sosu, mantar, dolmalık biber, pulbiber, nişasta, pırasa, et yemekleri, soya filizi, dana eti, asya usulü sebzeli dana
|