![]() |
Güveçte Patatesli Et Tarifi
Güveçte patatesli et tarifi Güveçte patatesli et hazırlanışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MALZEMELER: 1 kg kuşbaşı et 2 patates 3 domates 5 yeşil biber Karabiber Salça Zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Etleri yumuşayıncaya kadar düdüklü tencerede pişiriyoruz.Patatesleride küp küp doğrayıp kızartıyoruz.Yarım çay bardağı zeytinyağı koyduğumuz kapta, doğradığımız domates ve biberleri yumuşayıncaya kadar pişirip,geniş bir kapta kızarttığımız patates ve pişirdiğimiz etlerle karıştırıyoruz..Kişi sayısına göre fırına dayanıklı kaplara paylaştırıyoruz.Yemeğin fırında pişerken kurumaması için,1 kaşık salçayı 1 su bardağı et suyunda ezip biraz karabiberle tatlandırarak kaplara kaşıkla bölüştürüyoruz.200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.