![]() |
İş Arayanlara Bir CV Örneği:Tamamen GERÇEKTİR!:))
Tamamen gerçek bir olay!!Yaşanmış bir iş başvuru hikayesi Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mustafa Özel`in köşesine taşıdığı, yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikayesi:
Alttaki işbaşvuru formunu dolduran Mehmet Tartar`ın başvuru formuna yazdığı cevaplar: --------1. Adınız Soyadınız: Mehmet Tartar --------2.Yaşınız: Yirmi sekiz. --------3.Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz? Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım. --------4. Düşündüğünüz ücret: Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kardan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim. --------5. Eğitiminiz? İdare eder --------6. Son işiniz Sadist bir şefin deneme tahtası olmak. --------7. Son ücretiniz: Hak ettiğimin çok altında. --------8. Önemli başarılarınız: Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum. --------9. İşten ayrılma sebebiniz: Bkz. Cevap 6. -------10. Size ulaşabileceğimiz saatler: Banka atm`si gibiyim: 7/24. -------11. Çalışmak istediğiniz saatler: Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası. -------13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? İşverenim olsa burada olmazdım. -------14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel Mİ? Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı. -------15. Otomobiliniz var mı? Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu. -------16. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı? Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum. -------17. Sigara içiyor musunuz? Otlanacak bir enayi bulabilirsem. -------18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz? Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları`nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim. -------19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin. -------20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir? Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var: a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum. b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam.. Sonuç: Mehmet Tartar işe alındı..!:sm_cool::sm_cool: |
Cevap : İş Arayanlara Bir CV Örneği:Tamamen GERÇEKTİR!:))
...enteresan ve bi o kadarda komik bir durum
işe alınmak için enteresan biri olmak gerekiyor demek ki!!! teşkkler :iconbilmis: |
Cevap : İş Arayanlara Bir CV Örneği:Tamamen GERÇEKTİR!:))
Türkiye gibi bir ülkede bu iş başvuru formuyla işe girmek çok normal ...
çünkü genelde formalite oluyo . iş önceden bağlanmıştır %90 bunlar prosedür okumuyorlar bile :) |