ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Feldspat Kullanım Alanları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=328472)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:06 AM

Feldspat Kullanım Alanları
 

feldspat kullanım alanları - feldspat nerede çıkarılır - feldspat nerelerde kullanılır - feldspat çıkarıldığı yerler

Feldspat madeninin kullanım alanları ve ne olduğuyla ilgili kısaca bilgileri bu yazımızdan öğrenebilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

İçeriğindeki elemente göre kendi içinde potasyumlu, sodyumlu ve kalsiyumlu olmak üzere üç gruba ayrılan feldspatlar fiziksel yapıları bakımından benzerlik gösterirler. Çoğunlukla triklinaldirler.
Sertlikleri 6'dır ve özgül ağırlıkları 2,5 - 2,6 civarındadır.
Özellikle sodyum ve potasyumlu feldspatlar olmak üzere,dünya feldspat üretiminin % 60'ı cam, % 35'i seramik sanayiinde, % 5'i kauçuk, plastik ve boya sanayilerinde dolgu malzemesi olarak kullanılır. Doğada karışım kristaller halinde bulunmaları, doğadaki yaygınlıklarına karşın, az sayıda oluşumun cam ve seramik sanayiine uygun oluşuna yol açmıştır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.