ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Uçuğun Belirtileri Nelerdir? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=327382)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 11:56 PM

Uçuğun Belirtileri Nelerdir?
 

Uçuk nasıl bulaşır,
Uçuk belirtileri,
Uçuk hakkında bilgiler,
Uçuk nasıl oluşur,

Uçuk sık karşılaşılan cilt rahatsızlıklarından bir tanesidir. Uçuk rahatsızlığını yaşadığınızı düşünüyorsanız belirtilerini öğrenerek erken teşhis sayesinde daha hızlı tedavi edebilirsiniz. Uçuğun belirtilerinin neler olduğunu öğrenmek isterseniz sizler için yaptığımız araştırmayı okuyabilirsiniz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpgGazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Bayramoğlu, insanların yüzde 99'unun uçuk virüsü taşıyıcısı olduğunu ifade ederek, "Uçuk virüsü, iç kulaktaki denge sinirinin çekirdeğine yerleşebilir. Yerleşen virüs, iç kulaktaki denge merkezinde ödeme yol açar ve kişide baş dönmesine yol yapar." dedi. Bayramoğlu, iç kulaktaki ödem geçtiğinde kişideki bulantı ve baş dönmesi şikayetinin de ortadan kalkacağını belirtti. Uçuk virüsünün, işitme sinirine yerleşmesi halinde ise kişide ağır işitme kaybı, yüz sinirini tutması halinde ise yüz felci ortaya çıkabiliyor.

Çeşitli hastalıkların baş dönmesine neden olabildiğini belirten Bayramoğlu, eşyaların, cisimlerin ya da kişinin bulunduğu ortamı hareket ediyormuş gibi algılamasının ve bu şikâyetlere bulantının eşlik etmesinin baş dönmesi olarak tanımlandığını ifade etti. Bayramoğlu, baş dönmesinin iç kulaktan ya da beyindeki denge merkezindeki sorunlardan kaynaklanabildiğini belirtti. Kulaktaki sorunların iç kulaktaki denge merkezine bağlı ortaya çıktığını dile getiren Bayramoğlu, denge sinirinin iltihabının iç kulaktaki hastalıklardan biri olduğunu ve baş dönmesine yol açtığını söyledi. Bayramoğlu, "Buna, genellikle virüsler yol açar, özellikle uçuk virüsü etkilidir. Stres, yorgunluk, üzüntü ile ortaya çıkan uçuk virüsü, dudak gibi bölgelerde ortaya çıkar ve bir süre sonra geçer, ama hiçbir zaman ortadan kalkmaz. Vücutta yaşamaya devam eder, adeta uyur." dedi.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.