ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   El Yaraları Nasıl Geçer? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=327120)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 12:40 AM

El Yaraları Nasıl Geçer?
 

El yaralanmaları günlük yaşamda çok rastlanan durumlardan birisidir. El yaraları hakkında bilgileri öğrenmek ve tedavisi hakkında önemli detayları öğrenmek istiyorsanız sizler için el yaralanmaları hakkında yaptığım araştırmayı paylaşmak istiyorum...

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
El cerrahisinde en sık yapılan işlemler; kiriş, sinir, damar ve eklemlerin hasarını, kırılmış kemikleri, yanıklara bağlı doku eksikliklerini ve cilt yaralanmalarını onarmayı içerir. Modern teknikler cerrahın ciddi yaralanmalarda dahi fonksiyonu ve görüntüyü tekrar düzeltme kabiliyetini büyük oranda artırmıştır. Şu anda plastik ve ortopedik cerrahlar tarafından sıklıkla kullanılan tekniklerin başlıcaları :


Greftleme: Hasarlı bölgeyi onarmak için vücudun sağlam bir bölümünden deri, kemik, sinir veya diğer dokuların naklidir. Bu dokular getirildikleri bölge tarafından beslenir ve kanlandırılırlar.


Flep cerrahisi: Vücudun sağlıklı bir bölümünden hasarlı alana deriyi, alttaki yağ dokusunu, veya bunlara ek olarak kemik, kas, kiriş, kıkırdak gibi diğer dokuları, kan damarları ile beraber taşımaktır. Daha karmaşık, fakat doku kalitesi ve güvenilirliği açısından daha üstün bir yöntemdir.


Replantasyon: Mikroskop altında uygulanan aşırı derecede dikkatli ve ince bir cerrahi olan mikro cerrahiyi kullanarak kopmuş parmakları veya uzvu tekrar yerine iade etme (replantasyon) işlemidir. Bu tür yaralanmalar geniş bir zaman dilimi içinde tekrarlayan bir çok ameliyata ihtiyaç duyabilirler. Birçok hastada, cerrahi sonucunda yaralanmış uzva önemli derecede duyu ve fonksiyon kazandırılabilir. Fakat iyileşme aylar sürebilir ve sıklıkla rehabilitasyona ihtiyaç duyulur.


El yaralanmaları gerektiği gibi tedavi edilmezse, daha sonraki dönemde değişik de-formitelere ve fonksiyon bozukluklarına yol açabilirler.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.