ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ödem Söktürücü Yiyecekler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=326893)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 01:18 AM

Ödem Söktürücü Yiyecekler
 

Kadınların önemli sağlık problemlerinden birisi ödemdir. Ödem problemine karşı yapılacak pek çok tedavi yöntemi vardır. Şifalı bitkiler ödem rahatsızlığının tedavisinde önemli fayda sağlıyor. Aynı zamanda beslenmenizde yapacağınız değişikliklerde vücudunuzdan ödemi söküp atmanıza yardımcı olacaktır.

Ödemden kurtulmak için vücudunuza bolca sıvı almaya çalışın. Su içmenin sadece ödemleri vücuttan sökmeye değil vücudun bir çok rahatsızlığa karşı direnç sağlamasına yardımcı olur. Tükettiğiniz besinlerin sodyum açısından düşük olması önemlidir. Hazır yiyecekler, et suyu tabletleri, turşular, konserveler ve tuz yönünden zengin besinler soydum yönünden zengin besinlere örnek olabilir. Yazımızın başında da belirttiğim gibi bitkisel yöntemler ödemin sökülmesinde yardım sağlar.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Peki nedir bu bitkisel yöntem? Yazımızın devamında da bunu öğrenelim!

İlk başta ihtiyacımız olan malzemelerle başlayalım ;
  • 1 Yemek kaşığı biberiye
  • 1 Yemek kaşığı rezene
  • 1 Yemek kaşığı anason
Yapılışı ;

Bir litre suyun içerisine bitki karışımlarını katıp demleyin. Demledikten sonra yukarıda isimlerini verdiğim otları bırakmaya devam edin. Otları hiç içinden çıkarmadan gün içerisinde 2 - 3 fincan tüketebilirsiniz.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.