ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Safra Kesesi Taşı Tedavisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=326850)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 01:25 AM

Safra Kesesi Taşı Tedavisi
 

Safra kesenizde taş varsa ve bu taş artık canınızı sıkmaya vede ağrı vermeye başladıysa uygulayacağınız doğru diyet yöntemleriyle safra kesesi taşlarını eritebilirsiniz. Peki safra kesesi taşlarını eritmek için ne yapmamız gerekiyor? Onuda uzmanlar açıklıyor.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Safra Kesesi Taşı Diyeti bu hastalığı çekenler için oldukça önemli bir bir beslenme şeklidir ve uyulması gerekir aksi taktirde hasta ağrılı br hayat geçirir.
Aşağıda size diyete destek olarak kullanbileceğiniz binlerce yıllık bir karışıdan bahsedeceğim


Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macun hemen hemen heryerde pek çok markanın üretiği geçmişten günümüze kadar varlığını sürdüren bir şifa karışımıdır.Son yıllarda yapılan araştırmalarda safra kesesi taşı diyetinde çok iyi bir takviye olduğu ortaya çıkmıştır.




Zeytinyağlı Kudret Narı Karışımlı Macun Özellikle bağırsak hareketlerini düzenleyici ve safra söktürücü etkisi vardır. Safra kesesi tıkanıklığında ya da taş varlığında halk arasında sabahları aç karnına 50-100 gr. alınır ve tedaviye 1 hafta devam edilir.




Safra Kesesi Taşı Diyetinde dikkat etmeniz gereken diğer ögeler


UYGUN GIDALAR:
? Süt ve süt ürünleri: Lor, az yağlı veya yağsız peynir, süt, yoğurt.
? Et ve et ürünleri: Az yağlı balık, tavuk ve kırmızı et
? Un ve unlu mamuller: Ekmek, kruvasan, pandispanya ve ştrudel grubu tatlılar.
? Şeker ve şekerli ürünler: Bal ve reçeller.
? Yağlar: Nebati yağlar.
? Sebzeler: Domates, biber, patates vb.
? Meyveler: Hepsi.
? Baharatlar: Nane, dereotu, maydanoz, acısız kırmızı biber.
? İçecekler: Meyve suları, ayran, süt.


YASAK GIDALAR:
? Süt ve süt ürünleri: Dondurma.
? Hayvansal ürünler: Yumurta sarısı, beyin, havyar, yağlı et ve balıklar, saka-îtlar.
? Un ve unlu mamuller: Kızartılmış hamurlular.
? Yağlar: Hayvansal yağlar, mayonez, kızarmış ve pane edilmiş yemekler.
? Sebzeler: Lahana, patlıcan ve ıspanak.
? Meyveler: Fazla olgunlaşmış olanları.
? Baharatlar: Karabiber, pul biber.
? İçecekler: Soğuk gazlı içecekler ve alkol.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.