ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Tırnak Neden Morarır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=326736)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 01:44 AM

Tırnak Neden Morarır?
 

Tırnak morarmasının hangi rahatsızlıkların habercisi olabileceği ve tırnak morarması hakkında bilgileri okumak istiyorsanız sizler için bu yazıyı araştırdım. Tırnak morarmasıyla ilgili tüm önemli bilgileri bu yazımızda okuyacaksınız.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Tırnağınıza alacağınız en ufak darbe ile tırnağıdınız zedelenir ve yavaş yavaş morarmaya başlar. İşte bu yavaş yavaş morarma evresi insanı adeta çıldırtır.


El veya ayak tırnaklarınız renk değiştirip , kırılıyor, kalınlaşıyor , uçları çatlıyor ya da oyuk oyuk olduysa bunun nedeni tıpta ? Onikomikoz ? olarak bilinen mantar enfeksiyonudur.


Burada Tırnak kalınlaşır ve sararır. tırnak ucuna doğru küçük bir ayrımla bir birikinti olur. Tedavi edilmezse, tırnağınızın tümü bölünür, şekli bozulur veya düşebilir.


Mantar sadece yaralanırsanız veya başka bir deri hastalığınız varsa tırnakları etkiler. Ayak tırnakları enfeksiyonu yaralanma olmadan da oluşabilir.


Kendi kendine tedavi edebilirsiniz veya doktora gitmelisiniz. El tırnaklarının iyileşmesi 6 aya, ayak tırnaklarının iyileşmesi 1 ? 2 yıl sürebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.