ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Cilt Hastalıklarının Nedenleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=326727)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 01:45 AM

Cilt Hastalıklarının Nedenleri
 

Cilt hastalıklarını cildinizden uzak tutmak ve en değerli giysiniz olan cildinizi cilt rahatsızlıklarından kurtarmak istiyorsanız bu bilgileri öğrenmeniz faydalı olacaktır. İşte sizler için yaptığım araştırma ;

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Ayak mantar enfeksiyonu: Fungus denilen mantarların ayak yüzeyinde yerleşmesi ile oluşur. Ayak parmak araları ve dış yüzeylerinde kırmızılık, kaşıntı, cilt çatlakları, tırnaklarda sararma, kalınlaşma ve kırılmalarla belirgindir. Mantar önleyici krem ve spreyler, ayakların günlük yıkanması, temiz çorap ve ayakakbı kullanımı ile ayakların çıplak bırakılmaması ile tedavi edilir.


Yanıklar: Isı, güneş, elektrik ve kimyasalların cildin dış tabakasına hasar vermesi ile oluşur. Ciddi şoklar ve ölümlere neden olabilir. Yanan yerde şişme ve kabarma oluşur. Derin yanıklar deri nakli ve hastane tedavisi gerektirebilir.


Uçuk: Herpes simpleks adlı virüs nedeniyle gelişir. Ateşli kabarcıklar vardır. Döküntü olan bölgede kaşıntı, karıncalanma veya yanma görülür. En çok ağız ve dudak çevresinde görülür. Kabarcıklar ağrılıdır. Dokunma, öpüşme, kişisel eşyaların paylaşılması gibi nedenlerle bulaşır. Yaraların sabun ve su ile yıkanması, ağrıyı gidermek için buz uygulanması gibi çareleri vardır. Hekim tavsiyesi ile ağız yoluyla kullanılan ilaçlarla tedavi edilir. Tedavi edilmeyen yaralar 2 hafta gibi bir sürede düzelse de virüs vücutta sessizce uyur.


Nasır: Aynı noktaya çok fazla baskı ya da sürtünme nedeni ile deri katmanlarının kalınlaşmasıdır. Eller ve ayaklarda sık görülür. Yumuşak ayakkabı ve eldiven kullanımı, ölü derilerin kaldırılması için ponza taşıyla ovmak gibi tedavileri vardır.


Kepek: Kafa derisi üzerinde bulunan ölü derilerin miktarının artarak omuzlara dökülmesidir. Cilt kuruluğu ya da baş derisinde mantar yerleşmesi nedeni ile oluşur. Kafa derisi kaşıntılı ve pulludur. Stres yönetimi, şekillendirme ürünlerinin kullanılmaması, su tüketimini arttırma ve özel şampuan kullanımı ile tedavi edilir.


Egzama: Cildin kuruması ve kaşıntılı olmasıdır. Özel bakım gerektirir. Diz ve dirsek içlerinde, eller ve ayaklarda görülür. Kızarık ve şişlikler vardır. Yaralar oluşur, kabuklanır ve çatlar. Kimyasal ürünleri kullanmayarak, duman ve stresten uzak kalarak ve ışık tedavileri ile iyileşir.


İmpetigo: Deri üzerine yerleşen mikrop ve bakteriler nedeni ile oluşur. Yüz, kollar ve bacaklarda kaşıntılı kabarcıklara neden olur. Kişisel bakım eşyalarının paylaşılması ile bulaşır. Antibakteriyel ürünlerle yıkama ve ilaç kullanımı ile düzelir.


Sedef: Bağışıklık sistemi kökenli bir cilt hastalığıdır. Kalın kırmızı lekelerle belirgindir. Baş, dirsek, diz bölümlerinde daha fazla görülür. Lekeler ağrılı ve kaşıntılıdır. Yürüme ve uyumayı zorlaştırabilir. Işık terapisi ile tedavi edilir.

Zona: Su çiçeği hastalığına yol açan virüsün vücuda yerleşmesi ile oluşur. Kırmızı kabarcıklardan oluşur. Vücutta ağrılara neden olur. Bir kereye mahsus aşı olunması ile önlenebilir. Ağrıyı azaltıcı ve antiviral ilaçlarla tedavi edilir.


Vitiligo: Sedef gibi bağışıklık sistemi kökenlidir. Vücudun başta koltuk altı, genital bölge gibi güneş almayan bölgeleri başta olmak üzere tüm heryerinde görülebilir. Beyaza çalan yamalarla görülür. Saçların erken beyazlamasına neden olur. Ağız yoluyla alınan ilaçlar kremler, kozmetik maddeler ve ışık terapileri ile tedavi edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.