![]() |
Sağlıklı Bir Vücut İçin Neler Yapmalıyız?
Sağlıklı bir yaşama sahip olmanın sırrı doğru egzersizler ve sağlıklı beslenmeden geçiyor. Beslenmenizde ne gibi değişiklikler yapmanız gerektiği hakkında bilgileri yaptığım araştırmayı okuyarak öğrenebilirsiniz. Kahvaltı gevreği. Tahılların miktarı ve kalorisi değişkendir. Lif ve şeker içerikleri her markanın farklıdır. Porsiyon başına en az 5 gram lif ve 12 gram şeker alınır. Kurutulmuş meyveler, tahıl, şeker , fruktoz ve mısır şurubu ile tatlandırılır. Yaş gurubunuza uygun sodyum içerikli ve az malzemeden oluşan %20den az tahıl içeren gevrekleri seçin. Ekmek. En fazla dilim başına 100 kalori 150 miligram sodyum ve en az 3 gram lif içeren ekmek arayın. Ve tüm buğday ekmeği sağlıklıdır. Snack barlar. Kalori, yağ, şeker ve lif, ve protein içeriğine dikkat edin. Sağlıklı Yiyecekleri Seçmenin 11 Yolu Protein en az 5 gram lif 3 gram ve şeker az 10 gram, ve en fazla 200 kalori olmalıdır. Fındık ya da fındık yağı içermesi de atıştırmalıkların sağlıklı olduğunu gösterir. Mikrodalga yemekler. En fazla %30 sodyum içerebilir. Dondurulmuş gıdaların ve paketli gıdaların sodyum oranına bakarak alın. Dondurulmuş sebzeler. Eğer taze sebzeler yoksa, dondurulmuş olanlardan yeşillikler bu boşluğu doldurabilir. Ancak sosu için ayrıca bir ürün almayın onu da siz hazırlayın. Çorbalar. Düşük sodyum içeren çorbaları seçin. Pilav ve makarna. % 100 tam tahıl ve yüksek lif içeren pirinç ve makarna seçin. Esmer pirinçte fazla lif yoktur. Salata sosu. Porsiyon başına 50 kalori ve az şeker içeren sosları bulun. 2 çorba kaşığı bir serviste yeterlidir. Yoğurt. Protein ve kalsiyum deposu olan yoğurdu yanlış seçmek bir kap dondurma yemek kadar kalorilidir. Spor içecekleri. 1 saatten fazla spor yapmadıysanız bir spor içeceği gerekmez. 60 ve üzeri kalori alımına neden olur. Tuzlu çerezler. Günlük atıştırmalarda en fazla %15 sodyum içerenleri tercih edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.