![]() |
Ada Çayının Faydaları Ve Hazırlanışı
Ada çayının faydaları ve zararları, Adaçayı nasıl demlenir, Adaçayı nasıl yapılır, Ada çayı ne kadar içilmeli, Adaçayı nasıl hazırlanır Adını sıkça duyduğumuz şifalı çaylardan bir tanesi olan ada çayı rahatsızlıkların tedavisinde ve vücut bağışıklığını güçlendirmede önemli katkılar sağlayan şifalı çaylardan bir tanesidir. Ada çayının faydaları ve hazırlanışıyla ilgili önemli bilgileri sizler için araştırdım. Ada çayı kullanmadan önce paylaşmış olduğum yazıyı kesinlikle okumalısınız. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Adaçayı (salvia officinalis) : Ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ıtırlı bir bitkidir. Menekşeye benzeyen çiçekleri haziran, temmuz aylarında açar. Yaprakları uzun, kenarları tırtıllı, beyazımsı yeşil renktedir. Hafif kafuru kokusu vardır. Çiçek açtığı zaman toplanıp, kurutulur. Faydası : Mide va bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Astımdaki sıkıntıları geçirir. İdrar ve ter söktürür. Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir. Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.