ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gebelik & Doğum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=411)
-   -   Gebelikte Saç Bakımı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=325169)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 09:19 PM

Gebelikte Saç Bakımı
 

Hamilelik döneminde de bakımlı ve güzel saçlara sahip olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken doğru bakım yöntemlerinden yardım almak. Gebelik döneminde saçlara nasıl bakım yapılması gerektiğini uzmanların açıklamalarından öğreneceksiniz.




Hamilelik döneminde, kadınların saçlarında farklılıklar gözlenir. Çoğu anne adayının saçları hormonal değişiklikler ve tüketilen besinler nedeniyle daha yumuşak ve canlı hale dönüşür. Bazı hamilelerin ise gebelikle birlikte saçları cansızlaşır ve donuklaşır.


Hamilelikte sıvı tüketimini artırmak, özellikle de kalsiyum açısından zengin olan süt ürünleri; yoğurt, peynir, dondurma ve sütten yapılan tatlıları, portakal suyu ve rokayı bol bol tüketmek gerekir. Anne adayı iyi beslenmezse hem bebekte hem de kendisinde demir eksikliği görülür, bu da anne adayında saçların dökülmesi şeklinde kendini gösterir.


İşte hamilelikte saç bakımı için yapmanız gerekenler
  • Maşa,elektrikli bigudi gibi saç şekillendiricili kullanmayın
  • Saçlarınızı ılık ayarı olan bir makine ile kurutun
  • Bol bol su için
  • Islak saçlarınızı yumuşak hareketlerle tarayın
  • Sprey ve jöle kullanmayın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.