ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Gebelik & Doğum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=411)
-   -   Sezeryanla Doğum Nasıl Yapılıyor? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=325148)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 09:22 PM

Sezeryanla Doğum Nasıl Yapılıyor?
 

Doğum sancısı çekmek istemeyen bayanlar ve normal doğum yapması sakıncalı olan bayanların tercih ettiği sezeryanla doğumun nasıl yapıldığı ile ilgili bilgileri sizler için yaptığım araştırmada kısaca öğreneceksiniz. Umarım yazımız sizlere faydalı olur.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sezaryen ameliyatı da her ameliyat kadar risk taşımaktadır. Ancak bilinen en eski ameliyatlardan olan sezaryen tıbbın ilerlemesiyle nerdeyse normal doğum kadar tehlikesiz hale gelmiştir. Sezaryen doğumda ameliyat teknikleri de çeşitlidir. Genel anestezi yöntemi uygulanabildiği gibi tercih halinde, belden yapılan uyuşturma sayesinde genel anestezi yapılmadan da doğum gerçekleştirilebilir. Bu taktirde anne adayı bir şey hissetmemektedir. Ameliyatların mikropsuz koşullarda yapılması, kan verilmesi, kuvvetli mikrop kırıcı ilaçlar, modern cerrahi malzeme de bunların yanındadır.


Normal şartlarda sezaryen ameliyatı süresi 45 dakikadır. Bebek, ameliyat başladıktan 10 dk sonra çıkartılır, sonraki aşama kesilen katların dikilmesi aşamasıdır. Kesilen tabaka 8 kattır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.