ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Mum Çiçeği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=322551)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 12:17 PM

Mum Çiçeği
 
Mum Çiçeği - Mum Çiçeği Hakkında

Mum çiçeği....
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Mum çiçeği büyükannelerimiz zamanından beri evlerimizin baş tacı çiçeklerindendi. Ancak şimdilerde pek yetiştirilmiyor. Adeta unutulmaya yüz tuttu. Halbuki dayanıklı koyu yeşil yaprakları mumdan yapılmış hissini veren nefis kokulu zarif çiçekleriyle gayet dekoratif ve kolay yetişen bir bitkidir. Sarmaşık cinsinden olduğu için çubuklarla desteklemek gerekir.

Askılı bir saksıya ekilirse buna gerek kalmaz. Mum çiçeği birkaç kurala uyulursa ilkbahardan yaz sonuna kadar açabilir. Bitki tomurcuktayken yerini değiştirmeyin solmuş çiçekleri koparmayın ve kaçınılmaz hale gelmeden saksı değiştirmeyin.

ÖZELLİKLERİ:
Isı: Oda sıcaklığı idealdir. Kışın 12 -15 dereceye dayanabilir. Hatta biraz serinlikten hoşlanır.

Işık: Işığı sever. Pencereye yakın yerleştirin. Biraz güneş faydalıdır.

Sulama: Çiçek zamanı düzenli sulayın.Kışın iyice azaltın.

Nem: Yapraklarına düzenli olarak su püskürtün.Yalnız çiçek zamanı ara verin. Kökleri topraktan dışarı çıkmaya başlarsa ancak o zaman saksı değiştirin.Bunu ilkbaharda yapın. İlkbaharda olgun dallarından çelik alındikin. Kolayca köklenecektir.



Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 12:17 PM

Mum Çiçeği
 
Hoya Carnosa - Hoya Carnosa Bitkisi - Hoya Carnosa Bitkisi Hakkında -Hoya Carnosa Resmi


HOYA CARNOSA

(Mum Çiçeği)

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Kışın 10-12 °C ısıya haiz, aydınlık, fakat doğrudan güneş ışığı almayan yerleri tercih eder. Kışın yaprak dökülmesi ve sürgünlerinin kuruması ve fazla su verilmesi neticesidir. Üretilmesi ilkbaharda sürgünlerin bir çıt yapraklı olarak kesilmesi ile elde edilen çeliklerle yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.