ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Gazel Boynuzu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=320285)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 06:29 PM

Gazel Boynuzu
 
Gazel Boynuzu Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Gazel Boynuzu Hakkında - Gazel Boynuzu Faydaları - Gazel Boynuzu Yetiştiriciliği

(Lotus corniculatus)


Baklagiller familyasındandır.Diğer adları sepik,şerpik,taş yoncası,boynuzlu yonca,yalancı bezelye. 60 cm boylanabilen çok yıllık otsu bir bitkidir.Yaprakları ters yumurta biçiminde üç yaprakçıktan oluşur. Çiçekleriyse 2 cm genişliğinde kırmızımsı sarı renkte beş on çiçeğin oluşturduğu salkımlar halindedir.


2 cm uzunluğundaki badıç biçimli meyvelerinin içinde 10-12 tohum bulunur.Bileşiminde sianidrik asit vardır.


Yem bitkisidir,bu arada erozyonu önlemek için de etkilidir.Yatıştırıcı spazm çözücü etkiler gösterir. Bunun için 1 litre kaynar suya 40 gram gazel boynuzu çiçeği konur,10-15 dakika bekletildikten sonra süzülüp günde üç kez birer bardak içilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.