ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kanatlı Hayvan Girişine Kısıtlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=307350)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 11:56 AM

Kanatlı Hayvan Girişine Kısıtlama
 

Tüm dünyayı saran kuş gribi vakalarına Türkiye'de geçtiğimiz ekim ayında Manyas'taki bir tavuk çiftliğinde de rastlanmıştı. Vakaların ardından binlerce hayvan itlaf edildi, karantiya alınan bölge hastalıktan arındırıldı.



Hastalığa karşı alınacak önlemler için çalışmalar ise sürüyor. Türkiye önlemler çerçevesinde ilk olarak kuş gribi vakalarına rastlanan ülkelerden kanatlı hayvan ve ürünlerinin girişini yasakladı.



Ancak önlemler bununla da sınırlı kalmadı. Türkiye kuş gribi görülmeyen ülkelerden gelen hayvanlar için de bir sınırlamaya gitti. Bu ülkelerden Türkiye'ye geleceklerin yanlarında sadece bir kuş getirebilmesi kararlaştırıldı.



Bu kuşun ülkeye girebilmesi için de sahiplik belgesi ve veteriner sertifikasının bulunması zorunluluğu aranacak.



Belgesi olmayan hayvanlara el konulacak ve Tarım Bakanlığı teşkilatlarına teslim edilmesi sağlanacak. Sınır kapılarında illegal girişler için ek önlemler de alınacak. Kaçak olarak ülkeye sokulduğu anlaşılan hayvanlar dezenfeksiyona tabi tutulacak.



Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.