ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Obezlerde Yapılan Zayıflama Ameliyatları Kanser Riskini Azaltıyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=306763)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 01:34 PM

Obezlerde Yapılan Zayıflama Ameliyatları Kanser Riskini Azaltıyor
 

Kanadalı bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre obezite tedavisiyle ilgili ameliyat geçiren hastaların göğüs ve kolon kanserine yakalanma riskinin büyük oranda azaldığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılan 1.035 kişi hastalık derecesinde obez olarak tanımlanıyor ve hepsi son 5 yıl içinde kilo verme amaçlı ameliyat geçirmiş kişilerden seçildi. Ayrıca yaş, cinsiyet ve ağırlık bakımından benzer özelliklerde ama ameliyat geçirmemiş 5746 kişi daha incelendi.
Ameliyat geçiren kişilerin %80 daha az kansere yakalanma riskinin olduğu kanıtlandı. Ancak uzmanlar kilo vermek için ameliyat olmayı düşünen kişilerin gerçekten obez olması gerektiğini belirtiyorlar.
Bu araştırmaya göre ameliyat olan kişilerin göğüs kanserine yakalanma riski %85, kolon kanserine yakalanma riskleri de %70 daha az. Ayrıca ameliyat olan kişilerin pankreas, cilt ve rahim kanseri olma risklerinin de daha az olduğu gözlemlendi.
Araştırmacılar obezitenin pek çok hastalık için ciddi bir risk faktörü olduğunu belirtiyor ve herkese sağlıklı kilolarında kalmaları için çabalamalarını tavsiye ediyorlar.


Kaynak: saglicaklakal.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.