ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   C Vitamini Kemoterapinin Etkilerini Azaltıyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=306637)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 01:55 PM

C Vitamini Kemoterapinin Etkilerini Azaltıyor
 

Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kemoterapide en sık kullanılan ilaçların C vitamininden olumsuz etkilendiğini ortaya çıkardı. C vitamini, hücre içinde bulunan ve hücrenin güç kaynağı olan mitokondriyi koruyarak kanserli hücrelerin kemoterapi ilaçlarına karşı bir çeşit direnç göstermesine neden oluyor.



Araştırmalarda C vitamini etkisi olup olmadığı incelenen ilaçların bazılarının etkisinin %30 oranında, bazılarının da %70 oranında azaldığı görüldü. Bu değerlerin C vitaminin ve ilacın dozları arasındaki orana bağlı olduğu belirtildi.



Uzun yıllardır C vitaminin kanser hastalarına zarar mı verdiği yoksa fayda mı sağladığı merak edilen ve araştırılan bir konuydu. C vitamini antioksidan olduğu için pek çok bilim adamı kanser hastalarına da faydalı olacağını düşünüyordu. Ancak kemoterapi ilaçlarının C vitamininden olumsuz etkilendiği görüldükten sonra bilim adamları arasındaki genel kanı değişti.



Bu sonuçlara dayanarak uzmanlar kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarının C vitamini takviyesi almaması gerektiğini belirttiler.


Kaynak: saglicaklakal.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.