![]() |
Soru:"Boğazda Agrı Ve Yanma"
merhaba, ben bundan 4 gün önce calıştığım ortamda ,asitli bi sıvı soludum agız yolu .(wp 140] alman yadan ithal edilen bi sıvı...O günden beri bogazlarımda yanma ve lenf bezlerinde şişme hissediyom...dün traş olup kolanya bile sürdüğümde içten yanma hissettim.genellikle yanma sol boğaz bölgemde nedenini ve yapmam gerekenleri söylerseniz cok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim... Uzm.Dr. Sevin Karalar 05. 07:52:36 Merhabalar, Tarif ettiğniz tarzda iritan madde solunmasından sonra hava yollarında hassasiyet, ödem (Kızarıklık, şişme) aşırı duyarlılık (hiperreaktivite) dediğimiz bir durum ortaya çıkar ve solunan maddeye, süreye ve kişisel özelliklere göre; oluşan bronş hassasiyetinin süresi değişiklik gösterir. Bu süreçte her türlü keskin koku, hava kirliliği, toz vs. sizi rahatsız eder, öksürtebilir, tıkayabilir. Bu nedenle bir Göğüs Hastalıkları Uzmanına görünmeniz ve muayeneniz sonrasında gerekli tedavinizin başlanması uygın olur. Geçmiş olsun dileklerimle. Uz. Dr. Sevin Karalar Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |