![]() |
Soru:"Orta Kulak İltihabı"
Hocam;şu an 9 aylık erkek bebeğimizin iki aydır devam eden kulak iltihabı geçmedi.7 aylıkken başladı, önceleri kulağından sıvı akıyordu,yaklaşık 15 gün antibiyotik ve kulak damlası tedavisi uyguladık, sıvı akışı durdu içerde katı iltihap olmaya başladı.Bir aydırda üniversite hastanesine götürüyoruz, sipragut damla kullık iltihap artık dışarıya çıkmıyor ama içinde halen var.(bebeğin herhangi bir huzursuzluğu yok).dr tomografi istedi geçen hafta denedik bebek durmadığı için çekemediler bu hafta tekrar çağırdılar. Açıkçası radyasyondan dolayı filme götürmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ 30.04. 02:32:47 bebeklerde orta kulak iltihabi bazen tedaviye direncli olur. sabirla tedavi edilmeli. ayrica etken mikroorganizma degisik ve karisik olabilir. bu durumda kullanilan antibiyotik yetersiz olabilir. veya virus gibi karisik etken de olabilir. sabirli olunmali ve tedavi sonrasida kulagi korumalisiniz. tomografide kullanilan radrasyon cok dusuk. cocugunuza ciddi bir zarari olacagini sanmiyorum. iciniz rahat olsun. sabirli olun. muhakkak duzelecektir. gecmis olsun. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |