ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Hamilelikte Bu Gıdaları Tüketmeyin! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=305991)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 03:42 PM

Hamilelikte Bu Gıdaları Tüketmeyin!
 

Günlük hayatımızda kullandığımız ve doğal bitkiler olarak değerlendirdiğimizden zararlı olabileceğini düşünmediğimiz birçok ürün aşırı tüketildiğin de düşük riskini arttırır. örneğin karanfil, fesleğen, biberiye, anason, pelin otu, hardal, sedefotu, sarı kantaron ve çuha çiçeği şüpheli bitkiler arasındadır.
Hamilelikte kesinlikle tüketilmemesi gereken gıdalar
Kılıç, uskumru gibi balıklar ve özellikle ton balığı konservesi yüksek cıva içermeleri nedeni ile sakıncalıdır

Sosis, salam, sucuk gibi şarküteri ürünleri çok az ve çok pişmiş tüketilmelidir

çiğ yumurta, çiğ et, çiğ balık özellikle kabuklu deniz ürünleri tüketilmemelidir

Pastörize olmayan süt ve süt ürünleri ve taze peynir tüketilmemelidir

Yüksek doz A vitamini zararlıdır bu yüzden yüksek doz multivitamin ile karaciğer ve karaciğer ürünleri tüketilmemelidir

Aspartam ve sakarin net sonuçlar olmamakla birlikte kaçınılmalıdır.

120oC'nin üzerindeki sıcaklıklarda hazırlanan kızartma ya da yüksek ısıda fırınlanmış gıdalar tüketilmemelidir.

Hava almış ya da sızdırmış kutu–kavanoz gıdalar tüketilmemelidir

Donmuş gıdalar pişirilmeden önce tamamen, mutlaka buzdolabında çözülmeli, kesinlikle oda ısısında çözülmesi beklenmemelidir

çiğ ya da az pişirilmiş hazır gıdaların, tüketilmeden önce her yerinin eşit ısıtıldığından emin olunmalıdır

Gebeliğin ilk 4 ayında aromaterapi yağları kullanılmamalıdır

Kaynak: saglicaklakal.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.