![]() |
Soru:"Ülser"
4 yıl önce mide kanaması geçirdim. 4-5 gün önce büyük abdestim yine siyahlaştı. doktora gittim. ameliyat önerdi. ameliyatsız tedavi olamazmıyım. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 17.06.04:35:09 sayın üye, mide ülseri ve onikiparmak barsağı- mideden sonraki ilk kısım- (duodenum) ülserleri her ikiside kanama yapabilir. En sık iki sebep Helicobakter pylori denilen bakteri ve bazı ilaçlar (Ağrı kesiciler (non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar) ve aspirin) dir. önceleri, üst gastrointestinal sistem kanamalarında tekrarlaması durumunda cerrahi sıkça kullanır iken günümüzde h. pilori bakterisinin antibiyotiklerle tedavisi sonrasında iyileşme gerçekleştiğinden sadece kanama nedenli -tekrarlasa bile- cerrahi öncelikli düşünülmez. ülser nedeni ile cerrahi düşünülen durumlar şunlardır. ülserler aşağıdakilere sebep oldu ise; mide çıkışı tıkanılıklığıduvar delinmesietraf dokulara kapalı delinme veya oyulmalarbu konuda ayrıntılı bilgi için "Hastalıklar/Halk dili kısmını " takip ediniz. yakında ! Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |