![]() |
Soru:"Hepatit B Aşısı"
Tekrardan merhaba Yusuf Bey; birkaç ay önce nişanlımın hepatit b virüsü taşıdığını,buna karşılık benim hepatit b aşısı olduğumu,2.aşımı olduktan sonra anti hbs oranımın 100 de 131 olduğunu yazmıştım..ve sizde bu oranın koruyucu olduğunu ve 3.aşınızı yaptırmayı ihmal etmeyin demiştiniz.. bu aşıların yan etkileri var mıdır? örneğin kendimi aşılar olduktan sonra daha halsiz hissediyorum..mide sorunlarım arttı ve bazen de karaciğerime doğru hafif sızılar hissediyorum...3.aşıyı olduktan sonra anti hbs oranıma baktırmadım... teşekkürler...iyi çalışmalar... Doç.Dr. Yusuf AKCAN 22. 16:39:55 aşıların kalıcı ve belirgin yan etkileri beklenmez, allerjik reaksiyonlarda geçici olur. ikinci aşıdan sonra antikor cevabınız olduğuna göre bu üçüncü aşıdan sonra daha da artacaktır. yalnız antikor biriminizi ve miktarınızı söyleyiş şekliniz bana farklı geldi ölçtürdüğünüz yere bir sorun 100 de 131 ne demek daha çok IU/ml gibi söylenir.sağlıcakla Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |