![]() |
Meyve Suyu Kalp Hastalıklarını Önlemede Etkili
Günümüzün olumsuz yaşam koşulları geçmiş yıllara oranla daha çok hastalığıda beraberinde getiriyor. Tüm bunlarla savaşabilmek için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacımız var. özellikle mevsim geçişlerindeki ani hava değişimleri bağışıklık sistemimizi doğrudan etkiliyor. Bu değişimler sırasında atmosferdeki bakteri ve mikroorganizmaların sayısının artmasına neden olduğu gibi aynı zamanda bağırsak florasında da 400'den fazla bakterinin de değişmesine neden oluyor. Bu dengelerin bozulması, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, beraberinde gribal enfeksiyon, aşırı yorgunluk, güç kaybı, uykusuzluk, huzursuzluk… gibi şikayetleri de beraberinde getiriyor. Ancak bu tür rahatsızlıklara maruz kalmamak için basit tedbirler almak da mümkün. Bu önlemlerin başında hiç kuşku yok ki yeterli ve dengeli beslenmek geliyor. özellikle antioksidan kapasitesi yüksek, vitamin, mineral açısından zengin sebze ve meyvelerden günde 5 ya da 6 porsiyon tüketilmesi uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Mevsim meyve ve sebzelerinin de daha az kimyasal maddeye maruz kaldığı için daha sağlıklı olduğu biliniyor. Bu nedenle mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesi oldukça önem taşıyor. Mevsimi geçen sebze ve meyveden sağlayacağımız maksimum faydayı, bu sebze meyvelerin zamanında işlenerek elde edilen meyve suları ile alabiliriz. Türk meyve suyu üreticileri tüketicilere çok geniş seçenekler sunuyorlar. Fransız bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, meyve sularının kalp ve damar tıkanıklığını önlemede, meyvenin kendisinden daha etkili olduğunu ortaya koyuyor. Montpellier üniversitesi'nin çalışmasına göre fenol” adlı madde meyvelerin taze sıkılmış sularında daha yoğun bulunuyor. Antioksidan etkisi yüksek bir madde olan fenol kandaki kolestrolün düşürülmesine yardımcı oluyor. Kaynak: saglicaklakal.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.