![]() |
Soru:"Kıl Dönmesi"
merhaba hocam 2 yıl önce sakrumda kıl dönmesinden ameliyat oldum.çok sıkıntılı dönemler yaşadım.benim ameliyat yerimde çok fazla skar oluştu çok kalın skarlar var.bunlar nerdeyse parmak kalınlığında.ayrıca 2 yıl oldu ama hala çok şiddetli kaşıntılar oluyo ve ben tekrarlamasından korkuyorum.ameliyatı yapan doktorum yeni olduğu için tekrarlamasının zor olduğunu söylemişti ayrıca çıkardığı kitle ceviz büyüklüğünde yağ bezesi olarak görünüyordu...başkalarından duyduğum gibi kıl yumağı yoktu .. kaşıntı normal mi ve skarlar nasıl azalır...cavaplarsınız sevinirim.. Uzm.Dr. Alaattin OZTURK 02. 14:12:09 Skarınızın çok olması sizin vücudunuzun yara iyileşmesi tarzıdır, vücudunuzun bir cevabıdır. Bu yara izinde ağrı olması doğaldır. Eğer bir akıntı oluyorsa hastalığın tekrar ettiğini düşünürüz, yoksa bir endişeye kapılmayın. Genellikle skar dokusu olmaz, sadece bir çizgi şeklinde iz kalabilir. çıkardığı kitle tabiki yağ dokusu şeklinde görülür. Kıl yuvası o kitle içindedir. Ayrıca kıl yuvasında kılın görülme ihtimali %50 dir. Yani bu sebepten ameliyat olanların ancak yarısında kıl vardır. Kılın olup olmamasının hiç önemi yoktur. Skarlarınızn azalması için bazı ilaçlar vardır. Bunu ameliyat yapan hekiminizle veya plastik cerrahi uzmanı ile görüşünüz. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |