![]() |
Soru:"Barret Ozafagus Ve Safra Reflüsü"
ben 26 yasinda mide kanamasi gecirdim ve peptik ulser teshisi kondu endoskopi sonucudur.su an ben 32yasinda bi bayanim,6 ay oncesi bir endeskopi yapildi ve baret ozafagus oldum anlasildi.biyopsiyle kesinlesti ve bana 3 senede bir yapilmasi gerekti soylendi bunun icin ilac kulanmiyorum ama asit duzenleyici sabah aksam icmem gereken bi ilacim var ben bu hastalin nederece ilerleye bileceini orenmek istiyorum bazi endiselerim var surekli sirtim ariyo ve gousumun ortasinda bir yumruk hisi var suda icsem gecmiyo,bazi zamanlar ilac kulandim halde daha fazla artiyo zonklamalar hisediyorum tabi sirtimin arisida artiyo nasil ilesebilirim omur boyu ilac kulanmak istemiyorum su an ben yurt disinda yasiyorum doktorlarla anlasma problemi yasiyorum. bu yuzden endiselerim oluyor tam aciklama alamayinca.benim daha baska rahatsizliklarimda var surekli ilac kulanan biriyim.2 sene onceside safram alindi.bana detayli bi aciklama yaparsaniz cok memnun olurum.simdiden tesekur ederim. saygilarimla.slm. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 06. 11:17:40 barret özofagusu var ise fundoplikasyon işlemi daha çok tercih edilmelidir. bu operasyon ilaç almayı azaltır veya keser. Ayrıca safra gastriti de var ise özofagus alt ucuna reflü sıvısından hem asidik hemde alkali hasar olacaktır. bu açıdan da laparoskopik fundoplikasyon yapılabilir.sağlıcaklaDoç.Dr. Yusuf AKCAN---Muayene- (0216) 352 8682 –Maltepe-İST Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |