ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Herpes (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=304881)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 09:11 AM

Herpes
 


Herpes, dış üreme organlarında ve bedenin diğer dışa açılış noktalarında, örneğin ağız ve burun dolaylarında görülen bir deri hastalığıdır. Hastalığa Herpes Simpleks virüsü yol açmaktadır. Dış üreme organlarında, bedenin diğer yerlerine göre daha az ortaya çıkmakta*dır.
Hastalık önce ağrılı deri kabartılarıyla başlamakta, hemen sonra bunlar ufak keseciklere dönüşmektedir. Cinsel or*ganlarda görülen herpes, virüsün cinsel birleşmeyle aktarılması sonucunda orta*ya çıkar. Bu kesecikler 10-14 gün hastaya acı verdikten sonra kendilikle*rinden iyileşir ve kaybolurlar. Ama yeniden ortaya çıkmaları olasılığı vardır: virüs, uzun süre sinir hücrelerinin içinde saklanabilmektedir. Herpesin kesin ve nihai bir tedavisi yoktur; çoğu zaman bazı antibyotikli kremlerle bu kesecik*lerin iltihaplanması önlenmekte ve bazı ağrı kesici ilaçlarla yetinilmektedir.
Birde gebelik hormonu adıyla bilinen ve yine aynı virüsün neden olduğu bir hastalık vardır. Bu her 4500 gebelikte bir görülen hastalık, gebelikle birlikte bedenin değişen hormon yapısının, önceden yerleşmiş bulunan virüsü harekete geçirmesiyle ortaya çıkmakta*dır. Bu virüs, doğum sırasında annenin dölyolundan geçerken hastalığı kapan bebekte merkezi sinir sistemini zedelemekte ve ölüme yol açabilmektedir. Bu bebeklerde ansefalit adıyla bilinen hasta*lıktır. Bu yüzden, gebelik herpesinin sezeryan doğumunu gerekli kıldığı görüşü yaygındır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.