![]() |
Omega-3, Alzheimer Riskini Düşürüyor
özellikle balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürüyor. Neurology” isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre Omega-3 yağ asitleri, meyve, sebze ve kuruyemişten zengin beslenen insanların Alzheimer hastalığına yakalanma riskleri düşebiliyor. 65 yaş üstü 8000 kişinin beslenme şeklini inceleyen bilim adamları, düzenli olarak kanola, keten tohumu ve fındık yağı gibi bol miktarda Omega-3 içeren yağlardan tüketen kişilerde Alzheimer riskinin yüzde 60 oranında düştüğünü ortaya koydular. Meyve ve kuruyemiş yiyenlerde ise bu riskin yüzde 30 oranında düştüğü görüldü. Kaynak: saglicaklakal.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.