ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Balık Yağı Kronik Kalp Yetmezliğine İyi Geliyor (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=304846)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 09:17 AM

Balık Yağı Kronik Kalp Yetmezliğine İyi Geliyor
 

Kronik kalp yetmezliği, kalbin büyüyerek vücuda yeterli miktarda kan pompalayamamasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Araştırma kapsamında 3500 hastaya her gün omega-3 ilaçları verildi. Uzmanlar balık yağı ilaçları almanın ya da yağlı balıklar tüketmenin aynı etkiyi yaratacağını belirtiyorlar.



Araştırma sonuçlarına göre balık yağının ilaçlardan çok daha etkili olduğu görüldü. Uzmanlar omega-3 yağ asitlerinin hem kalp hem de beyin sağlığı için çok faydalı olduğunu belirtiyorlar. Omega-3 yağ asitleri, hücre zarlarını güçlendiriyor. Ayrıca balık yağlarının vücuttaki iyi kolesterol seviyesini arttırdığı ve kalp hücrelerini dengeleyerek kalp ritmindeki bozulmaları önlediği biliniyor.



Son yapılan araştırmayla balık yağının faydaları bir kez daha kanıtlanmış oldu. Uzmanlar bu sonuçlara dayanarak kalp hastalarına daha fazla balık yemelerini ya da en azından balık yağı ilaçlarını almalarını tavsiye ediyorlar.


Kaynak: saglicaklakal.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.