![]() |
Soru:"Safra Gastriti İçin Hangi İlaçlar İyi Gelir?"
.Hocam ben 20 yaşındayım cinsiyetim kız. Benim sorunum mide bulantısıdır.Mİde bulantısı yemekten sonra veya önce olmuyor heran olabiliyor.yaklaşık 1 sene önce bulantı için hastaneye gittiğimde endoskopi yaptılar. ilaç kullandım ancak bulantılarım halen aralıklarla devam etmeKtedir.Ben sonucu size bildirmek istiyorum."3300 videosisteme bağlı EG-2940 panendoskopla duodenum 2.kısmına kadar geçildi.2. kısım ve bulbus mukozası normaldi. Pilor kanalı ve fonksiyonları normaldİ.Antrum ve korpusta şiddetli nodüler gastrit hali izlendi.Antrumdan üreaz için örnek alındı. Mide içerisinde yoğun safra reflüsü mevcuttu.Fundus ve kardia mukozası normal olarak izlendi. Kardioösefajial bileşke normalden genişti.Ösefagus alt uçta hiperemik görünüm izlendi.Ösefagus korpusu normaldi.İşleme bağlı komplikasyon olmadı." Hocam bu sonuca ve kullandığım ilaçlara rağmen bi fayda göremedim siz önerirsiniz,ne yapmam gerekiyor.Ayrıca babamda mide kanserinden vefat ettiği için bu beni korkutuyor. Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum hocam şimdiden teşekkür ediyorum. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 08. 15:02:58 helikobakter pilori var ise onun tedavisini mutlaka yaptırmalısınız. bulantılarınız safra gastritinden ve safra reflüsünden gibi duruyor. bunlara yönelik ilaç grupları var doktorunuz, düzenleyecektir. sitemizde muayene edilmeyen hataya bireysel tedavi önerme şansımız yok.genel olarak safra gastritinde kullanılabilen tüm ilaçlar aşağıdadır. doktorunuzla görüşünüz.famotidinPPİantasitlerdonperidonur sofalk sukralfat özofagus alt uçta gevşeklik ne kadar ona göre reflü cerrahisi gerekirmi ileride ilaç tedavsine nasıl cevap verdiğinize bakılarak değerlendirilebilir.sağlıcakla.. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |