![]() |
Hakkari'de Genç Bir Kadın Doktor
Dr. Elif Küçük Demiralay, Hakkâri'nin doktor yüzü görmemiş beldesi Durankaya'da olmaktan şikâyetçi değil, dava açmayı da düşünmüyor; 'Buradakilere de doktor lazım. Bu fedakârlığa katlanmalıyız' diyor İlk atamalar Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bu yıl mezun olan 15'i kız 20 hekim, 'mecburi hizmet' için görev yerlerine yollandı. Üç aylık evli 24 yaşındaki Dr. Elif Küçük Demiralay, daha önce doktor yüzü görmeyen, Hakkâri'nin Durankaya beldesine atandı. Eşi İstanbul'da Eşini İstanbul'da bırakan Demiralay, 5 bin nüfuslu belde ile dokuz köye hizmet verecek tek hekim. Atandığı sağlık ocağının inşaatı sürdüğü için Dr. Elif, hastalarına Durankaya İlköğretim Okulu'nun bir sınıfında bakıyor. İlk günde halkın sevgilisi oldu. Hülle yapmadılar Bitirdiği okul 'mezuniyet hüllesi' yapmadığı için ataması hemen gerçekleşen Demiralay, uygulamaya karşı dava da açmayacak: "İsteyerek gelmedim ama gelince sevdim. Buradaki insanların da hizmete ihtiyacı var. Bu fedakârlığa katlanmamız lazım." Kaynak : Bayposta.com |