![]() |
Soru:"Adet Süresinin Uzunluğu"
hocam merhaba.29 yaşında 4 yaşında bir çocuk annesiyim.doğum yaptıktan sonra hapla korunmaya başladım.6 ay önce boşluk bırakıp bu ayın 12. de adet olup beşinci günü microgynona başladım.2 gün sonra adetim bitti 3 gün sonra yeniden başladı 9 gündür aralıksız devam ediyor.hiç azalmadan adet kanaması gibi...metilere başladım devam ediyor,doğum kontrol hapını bıraktım gene devam ediyor.ağrım sızım yok ama zaten ferritin ve hemoğlobin değerlerim çok düşük.ne yapayım hapların hangisini bırakıp hangisine devam edeyim.sonsuz teşekkürler... Uzm.Dr. Ersan ŞENER 30. 23:31:29 Songul hanım mycrogynon östrojen hormonu içeriği yüksek bir preparattır kanamanıza metilerin faydası olmaz.Aslında doğum kontro hapına kanamaya rağmen devam etseniz gerekirse 2 şer tabelet alarak bitirseniz daha uygun olurdu ama bu şansı yitirmişsiniz.İlaçların hepsini bırakın kanama bir kaç gün içinde kesilmez ve bol miktarda devam ederse biyopsi alınması uygun olur.Doğum kontrol hapı değiştirildiğinde yada daha yüksek hormon içerenler alındığında bir de aynı saatlerda alınmaz unutulur yada saati çok geciktirilirse bu durum olabiliyor.Şifalar dilerim. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |