ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Cinsellik (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=637)
-   -   Dünyada Cinsellik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=303802)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 12:11 PM

Dünyada Cinsellik
 

İlk defa dünya çapında gerçekleştirilen **** analizine göre, bilinenin aksine insanlar bekaretini erken yaşlarda kaybetmiyor. Yine önyargıların aksine en fazla ****i bekarlar değil, evliler yapıyor. Batılılar, önüne gelenle yatmada birinci sırada yer alıyor...

İngiliz tıp dergisi The Lancetin aralarında Türkiyenin de bulunduğu 59 ülkede gerçekleştirdiği analizden şu önemli sonuçlar çıktı:

BEKARETİN YİTİRİLMESİ

Sanıldığının aksine insanlar giderek daha erken yaşta **** yapmıyor. Kadınlar ve erkeklerin çoğu, ilk cinsel ilişkiyi ergenlik döneminin sonlarında yaşıyor.

ÖNÜNE GELENLE ****

Gelişmiş ülkelerde birden fazla partnere sahip olmak çok yaygın. Afrikadaki bekár erkek ve kadınlar, Batıdakilere göre daha az **** yapıyor. Ancak AIDS gibi hastalıklar, önüne gelenle yatanların daha fazla olduğu Batıdan çok Afrikada görülüyor.

PREZERVATİF

KULLANIMI Batıda daha yaygın olmakla birlikte dünya çapında rakamlar giderek yükseliyor. AIDSten korunma programlarının çok sıkı uygulandığı Uganda ve Taylandda prezervatif yaygınlaşıyor.

TEK EŞLİ OLMAK

Dünyada tek eşlilik hakim. Ancak geçen yıl birden fazla partneri olduğunu söyleyenler, daha çok erkekler.

EN FAZLA ****

Analize göre evli insanlar, önyargıların aksine en fazla **** yapan grup. Az gelişmiş ülkelerde eşler arasındaki yaş farkı daha fazla.

CİNSEL HASTALIKLAR

Bekar kadınlar, evli kadınlara göre daha az risk altında. Çünkü bekar kadınlar, erkekten prezervatif kullanmasını isterken, evliler korunmasız ilişkiyi tercih ediyor ve hastalık riskini artırıyor.

İlk ilişki 15-19 yaşları arasında

Dünyanın hemen hemen her yerinde ilk cinsel ilişki, 15-19 yaşları arasında yaşanıyor. Bu rakamlar 10 yıl önce de aynıydı.

İngilterede erkekler, ilk cinsel ilişkiyi ortalama 16.5 yaşında yaşıyor, kadınlar 17.5... Buna karşılık Endonezyada erkekler 24.5, kadınlar 18.5.

Son zamanlarda cinsel ilişki yaşadığını söyleyen Afrikalıların oranı üçte ikiyken gelişmiş ülkelerde bu oran dörtte üç.

Burkina Fasoda eşler arasındaki yaş farkı ortalama 14.7yken ABDde 2.2.

TÜRKİYEDE DURUM NE

Erkekler ilk cinsel ilişkiyi ortalama 18.5 yaşında yaşıyor. Kadınlar için veri bulunmuyor.

Erkeklerin yüzde 75i evlilik öncesi **** yapmış. Kadınlar bilinmiyor.

Erkeklerin evlenme yaşı ortalaması 24, kadınların 20.

Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.