ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ramazan Alış Verişinde Dikkat! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=303424)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 01:14 PM

Ramazan Alış Verişinde Dikkat!
 


Yasak olmasına karşın denetimsizlik nedeniyle çok sayıda kasapta halen hazır kıyma satılıyor. Genellikle dar ve orta gelirli ailelerin alışveriş yaptığı çarşılardaki kasaplarda hazır kıymanın kilosu 5 YTL'den başlıyor, 9 YTL'ye kadar çıkıyor.

Karkas etin kilosunun yaklaşık 8.5 YTL olduğu günümüzde, ucuz kıymanın içine maliyeti düşürmek için sakatat karıştırıldığı iddia ediliyor. Kilogramı 5 YTL'ye satılan kıyma, yoğun olarak hayvansal yağ, tavuk derisi ve taşlığının karıştırıldığı iddiasıyla ucuza satılıyor. 9 YTL'ye satılan kıymada ise bol miktarda hayvansal yağ olduğu öne sürülüyor. Yine de kilogramı 5 YTL olan hazır kıyma yoğun talep nedeniyle çok satıyor.

Tüketicilerin ucuz olduğu için tercih ettikleri bu gıda ürünleri sağlık açısından büyük tehlike saçıyor. Uzmanlar bu tür ürünlerden uzak durulmasını öneriyor.
Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.