ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bat (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=30327)

mate 11-01-2007 09:04 PM

Bat
 

http://img294.imageshack.us/img294/9...483f06oie3.jpg


Malzemeler;


2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı yeşil mercimek

2 kuru soğan

5 domates

1 limon suyu

1 demet taze soğan

1 demet maydonoz

1 demet nane (kuru )olur

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı isot

1 yemek kaşığı pulbiber

1 yemek kaşığı sumak

2 yemek kaşığı susam(olacaktı evde yoktu)

Tuz


Hazırlanışı;


Mercimek haşlanır süzülür. Bulgur iki bardak kaynar suyla ıslatılıp süzülür. (kaynar suyla ıslatmadan soğuk su serperek veya domates suyu serperek bulguru yumuşatan tarifler var fakat vakit dar olduğu için ben kolayını seçtim)vaktiniz varsa soguk suya bulguru ekleye bilirsiniz

Kuru soğanlar ince kıyılır. Geniş bir yerde bulgur, soğan, salçalar, baharatlar, limon suyu , karıştırıp

Domates, küçük, küçük doğranır. Taze soğan, maydanoz, nane ince kıyılır. Yoğurduğunuz karışıma mercimekle birlikte ilave edilir.

Arzunuza göre sulandırılır. yaprakla servis yapılır. iki litreye yakın su koydun çok güzel oluyo lahanayı haşlayıp yaprak yoksa oda güzel oluyo istege göre afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.