![]() |
Bat
http://img294.imageshack.us/img294/9...483f06oie3.jpg Malzemeler; 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı yeşil mercimek 2 kuru soğan 5 domates 1 limon suyu 1 demet taze soğan 1 demet maydonoz 1 demet nane (kuru )olur 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı pulbiber 1 yemek kaşığı sumak 2 yemek kaşığı susam(olacaktı evde yoktu) Tuz Hazırlanışı; Mercimek haşlanır süzülür. Bulgur iki bardak kaynar suyla ıslatılıp süzülür. (kaynar suyla ıslatmadan soğuk su serperek veya domates suyu serperek bulguru yumuşatan tarifler var fakat vakit dar olduğu için ben kolayını seçtim)vaktiniz varsa soguk suya bulguru ekleye bilirsiniz Kuru soğanlar ince kıyılır. Geniş bir yerde bulgur, soğan, salçalar, baharatlar, limon suyu , karıştırıp Domates, küçük, küçük doğranır. Taze soğan, maydanoz, nane ince kıyılır. Yoğurduğunuz karışıma mercimekle birlikte ilave edilir. Arzunuza göre sulandırılır. yaprakla servis yapılır. iki litreye yakın su koydun çok güzel oluyo lahanayı haşlayıp yaprak yoksa oda güzel oluyo istege göre afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.