![]() |
Sıcaklarda Gıda Zehirlenmeleri Artıyor
Sıcaklarda Gıda Zehirlenmeleri Artıyor[/b] 19.05.2008 Gıda zehirlenmelerinin, çoğunlukla hafif seyirli ve kendini sınırlayan hastalıklar olmakla beraber, bazı durumlarda daha ağır seyirli, hatta ölümcül olabileceği bildirildi. Gıda zehirlenmelerinin, çoğunlukla hafif seyirli ve kendini sınırlayan hastalıklar olmakla beraber, bazı durumlarda daha ağır seyirli, hatta ölümcül olabileceği bildirildi. Bu nedenle özellikle temizliğe özen gösterilmesi, oda ısısında 4-6 saat kalan yemeklerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği dile getirildi. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akbaş, yaptığı açıklamada, gıda zehirlenmelerinin genellikle ishal, kusma ve bazen de yüksek ateş ile ortaya çıkan hastalıklar olduğunu kaydetti. Besinlerin üreticiden tüketiciye ulaştırılması sırasında soğuk zincirin kırılması halinde, mikropların hızla üremeye başladıklarını belirten Dr. Akbaş, mikropların sayısı arttıkça, hastalık yapma riskinin de büyüdüğünü ifade etti. Akbaş, "Ayrıca yazın insanların denize ve havuza girmesi, ağız yoluyla bu suları yutmalarına ve gastro enteritlerin artmasına neden oluyor. Çok önemli bir başka neden de sineklerin yaz aylarında ortaya çıkmasıdır" dedi. Dr. Murat Akbaş, gıda zehirlenmelerinin, mikroorganizmaların üreme ve toksin yapma olanağı bulduğu gıdaların, çiğ veya hatalı hazırlanmış şekillerde yenmesi sonucu ortaya çıktığını söyledi. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.