![]() |
Soru:"Alt-Ast Değer Yüksekliği İlaçlarla Alakalımıdır?"
Hocam merhaba.Ben 27 yaşında bir erkeğim.1.5 aydır vücümda içten yanma oluyor deri yüzeylerinde,özellikle eklem yerlerinde hissediyorum bu yanmaları ve eklem yerlerinde özellikle dizkapaklarımda ağrılar var.ilk yaptırdığım testlerde bi sorun çıkmamıştı ama bu testlerden 10 gün kadar sonra yaptırdığım 2. testlerde AST 76 ALT 155 çıktı ayrıca hepatit b aşılıyım ve antikorlar yüksek çıkıyo buna bağlıymış.Bu 10 günlük süreçte birkaç doktor bana ilaçlar verdiler onları kullandım 4 tane ilaç cataflam katarin citol ve diğeri de antibiyotikdi.Bunlarla ilgisi ne ölçüde olabilir değerlerin yüksek çıkmasının.En önemlisi kafamdaki soru cinsel yolla bir hastalık bulaşmış olma korkusu,testlerde hıv negatif çıkıyor ama 3 aydan sonra sonuç kesin olurmuş.Sizin bu durum hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim.Doktorum kullandığım ilaçları kesip 15 gün sonra tekrar test yaptırmamı istedi eğer yine yüksek çıkarsa sorun teşkil edeceğini belirtti. Doç.Dr. Yusuf AKCAN 17.12:19:27 karaciğer enzim yüksekliği yapan sebepleri anlamak için yapılacak bir dizi test vardır.bunların tümünü birden yaptırmak yerine,antihcv ve asma testlerinizi yaptırmanızı bunlar negatif ise aylık ölçümlerle 3 ay kadar alt takibi öneririm. 3 ay sonnunda hala yükse ise diğer testlerinde yapılması gerekecektir.bu testler nelerdir? aşağıda okuma önerinize tıklayınız. cevabı göreceksiniz.sağlıcakla.. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |