ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Kemoterapi Hastalarına Müjde (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=302523)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 03:45 PM

Kemoterapi Hastalarına Müjde
 


Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel radyoloji ve Nöroradyoloji Bölümü öğretim üyeleri, Doç. Dr. Hüseyin Özdemir denetiminde yeni bir buluşa imza atarak kemoterapi tedavisinde saç dökülmesine son verdi. Genellikle yaygın olan serum içine enjekte yerine kanserli bölgedeki damar içine direk aşılanan ilaç, yan etkileri ortadan kaldırarak saç dökülmesini engelliyor. 2 yıl araştırılan ve kansere yakalanan 10 hasta üzerinde uygulanan bu tedavi yönteminin yüzde 100 başarı ile sonuçlandığı belirtildi.

Vücudun herhangi bir yerinde tıkanan veya kanama olan damarları ameliyata meydan bırakmadan, hastayı sağlığına kavuşturduklarını belirten Doç. Dr. Hüseyin Özdemir, şunları anlattı:

"Girişimsel radyoloji ve Nöroradyoloji Bölümü'nde vücudun herhangi bir bölgesindeki atardamar darlığı veya tıkanıklığında, tel kafesler (stent) ve balon kateterleri kullanılarak ameliyata gerek kalmaksızın damar içi yolla tedavi yapılıyor. Böylece daralmış ya da tıkanmış damar normalde olması gereken genişliğe getiriliyor. Ayrıca, vücutta herhangi bir nedene bağlı olarak oluşan damar baloncukları (anevrizmalar), damar yumakları (arteryovenöz malformasyonlar) gibi hastalıklar cerrahi işleme alternatif olarak anjiyografide damar içi yolla tedavi ediliyor. Bu tedavide hastaların hastanede yatmaları gereken süre de kısalmış oluyor. Vücuttaki değişik alanlardan olan kanamalar (mide kanamaları, tümör kanamaları gibi) anjiografide damar içi yoldan yapılan işlemler sayesinde durdurulabiliyor."

SAÇ DÖKÜLMESİNE SON


Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.