ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Çocuklara Cep Yasağı İstendi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=302384)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 08:47 AM

Çocuklara Cep Yasağı İstendi
 

DAILY Mirror Gazetesi nin haberine göre 7 Avrupa ülkesinden 12 araştırma grubu radyasyonun insan ve hayvan hücrelerine zararını inceledi.



4 yıl süren, AB nin finanse ettiği araştırma sonucunda cep telefonlarından yayılan radyo dalgalarının küçüklerin dna larını bozabileceği, hücre değişikliklerine ve hatta yetişkinlerde bile genetik bozukluklara yol açabileceği ortaya çıkarıldı.



İngiltere de 7-10 yaşlarındaki çocukların yüzde 25 inin cep telefonu olması çok sayıda aileyi alarma geçirdi. Araştırma ekibinin başkanı Franz Adlkofer, Aslında ceplerin hücre değişikliğiyle gelen sağlık riski henüz bilinmiyor. Daha fazla araştırma yapılmalı, ancak önlem almak iyidir.



Cep telefonu çocuklara yasaklansın. Sadece olağanüstü durumlarda kullanmalarına izin verilsin uyarısında bulundu. Cep telefonu üreticileri derneği ise bağımsız bilimsel araştırmalarda bir sağlık riski bulunmadığını hatırlattılar.

Kaynak : Bayposta.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.