ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Soru:"Hepatit B De İnterferon Tedavisi Alırken Alt Yükselmesi Beklenirmi?" (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=302323)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 08:57 AM

Soru:"Hepatit B De İnterferon Tedavisi Alırken Alt Yükselmesi Beklenirmi?"
 



Selamlar doktor bey.Ben 3 aydır Hepatit B tedavisi görmekteyim(Zeffix-İnterferon)Tedavimin ilk iki ayında DNA gönderdim 1.si 8.500.000 çıktı,2.si de 2500 çıktı, şimdi ise 500den küçük geldi.Tedavide DNA gidişatı güzel;fakat biyokimya sonuçlarımda ALT:129, AST:71 çıktı.Bu tüm tahlillerde aşağı yukarı aynı.DNA tedavi sayesinde böyle düşüş gösterirken AST ve ALT değerlerim neden yüksek çıkıyor.(Tedavinin 3. ayı)

Doç.Dr. Yusuf AKCAN

06. 23:22:04

tedavinin ilk aylarında tedavinin etkisi ile (interferon immunstimulan bir ajandır) infekte hepatositler öldüğünden bir miktar yükseklik artışı beklenebilir. Bir süre sonra düşmeye başlaması beklenir.
Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.