![]() |
Soru:"Hepatit C Tedavisi Varmı?"
cinsiyetim:erkek yaş:27 hocam öncelikle teşekkürler..pomem okulu için genel tarama yapıldım kocaelide iki defa hvc ölçümü yapıldı birincide pozitif(445) birgün soraki ölçümde pozitif(25)degerlri çıktı alt ve ast normal.alt:22 ast:17 ben yıllardır mıde yanması halsızlık alerjı gıbı rahatsızlıklarım oluyordu.ama doktorlara gittigimde ya gastrit ya vitaminsizlik diyolardı hvc ölçülmemişti hiç.bide ünivrsitede hvc rna ölçümü istendi onu 15 gun sora alcam ama doktorlar buyuk ıhtımal oda pozıtıf çıkar dıyolar..acaba karacigerime zarar vermişmidir.bide bu virüs zihinsel karışıklıklara yol aça biliyormu mesala bende içimde hep bi panik hali hep bi karamsarlık oluyo bu tür şelerde..bide tedavisi varmı Doç.Dr. Yusuf AKCAN 20.17:00:22 HCV RNA sonucu çıkmadan hepatit C var demek zor. önce o sonuç çıksın. çünkü anti HCV testlerinde yanlış pozitifler mümkün.HCV için %60-90 arasında başarısı olan medikal tedavi mevcuttur.karaciğerdeki durumu anlamak için karaciğer ultrasonu, PTZ, ve albunin değerleri iyi göstergelerdirsağlıcakla.. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |