![]() |
Organik Kimya
Organik Kimya Tıp Yayınının Yazarı: Prof. Dr.Tahsin Uyar Tıp Yayınının Yayın Evi: Güneş Tıp Kitabevi Tıp Yayınının Türü: Kitaplar, Temel Tıp Bilimleri Tıp Yayınının Özellikleri: Baskı : 2001 Sayfa : 1170 Boyut : 15X24 cm Açıklama: Ülkemizde Organik Kimya bilim dalında öğretim yapan öğretim üyeleri,yıllardır konuların daha iyi nasıl öğretilebileceğini araştırmakta ve çağdaş öğretim yöntemleri geliştirmektedirler.Organik Kimya öğretiminde laboratuar,cihaz ve kimyasal maddeler yanında,öğrencilere ana dilinde ders kitapları ve kaynak kitaplar sunulması önemli bir gereksinimdir. İÇİNDEKİLER 1.Atomlar ve Moleküller-Genel Bilgiler 2.Orbitaller ve Kovelent Bağlanma 3.Yapı İzomerisi,Adlandırma ve Alkanlar 4.Stereokimya 5.Alkil Halojenürler 6.Serbest-Radikal Tepkimeleri 7.*****ler 8.Eterler,Epoksitler ve Sülfürler 9.Spektroskopi I 10.Alkenler ve Alkinler 11.Aromatiklik ve Benzen 12.Sübstitüe Benzenler 13.Aldehit ve Ketonlar 14.Karboksilli Asitler 15.Karboksilli Asitlerin Türevleri 16.Konjuge Katılma 17.Enolatlar ve Karbonyanlar Organik Sentezde Yapı Birimleri 18.Aminler 19.Çok Halkalı ve Hetero Halkalı Aromatik Bileşikleri 20.Doğal Ürünler ve Sentezleri 21.Perişiklik Tepkimeler 22.Spektroskopi II 23.Karbonhidratlar 24.Lipidler 25.Amino Asitler ve Proteinler 26.Nükleik Asitler |