![]() |
Soru:"Tatli Yemege Dayanamiyorum Seker Hastaligi Olabilir Mi?"
Sevgili hocam. Ben 1976 doğumlu bir bayım.177 cm boyunda,105 Kğ.yım.6,7 ayda bir aç karnına şeker tahlili yaptırıyorum.Tahlil sonuçlarında ortalama şekerim 100 değerinde çıkıyor.Aşırı derecede tatlıya ve şireye düşkünlüğüm var.Özellikle tatlı yemeyı çok seviyorum.Ama sonuçlarda 100 değerinde çıkıyor. İleride şeker hastalığı ile ilgili bir sıkıntı olurmı.Tatlı yemeyide bir türlü bırakamıyorum.Ne yapmam gerekir.Bu konuda bir bilgi verirseniz sevinirim. Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 09. 17:49:49 Her ne kadar direk iliski gosterilemese de aclik sekerinin 100un uzerine cikmasi seker testi (yukleme testi) yaptirmayi gerektirir. Diyabet yani seker ortalkamasi ulkemizde dunya ortalamasinin uzerindedir. Bu duskunluk bazen zaman zaman olan ani seker dusm,elerinden kaynaklaniyorsa esasen o vakit sekere egilim var anlami tasiyor demektir. ideal olani 100 gr glikozla 6 saate varan seker dogrusu glikoz yukleme testi yaptirmak olur. fazla kilolar da sekere egilim olusturuyor. Sonuclari yazabilir siniz. Ayrica Adanada diyabet orani Turkiye ortalamasindan fazladir.Iyi gunler ! Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |